Nap mint nap olvasunk és hallunk arról, milyen élelmiszereket kellene választanunk és messziről elkerülnünk, hogyan kellene helyesen étkeznünk. A témában megjelent cikkek, szakértőktől, véleményvezérektől és ismerősöktől, barátoktól érkező benyomások hatására keressük a menteset, az alternatívat, elhagyjuk a cukrot, elcsábulunk a bio termékekre. Határozott éleményünk van a pálmaolajról, a csomagolási hulladékról, felkapjuk a fejünket a kettős mérce hallatára. Egyre tudatosabban vásárolunk. Vagy csak azt gondoljuk?
A Hello Food program célja, hogy ez a tudatosság valódi tudatosság legyen. Hogy segítsen eligazodni az élelmiszerekkel kapcsolatos, egymásnak sokszor teljesen ellentmondó, offline és online terjedő információk hálójában. Célja az is, hogy feloldja a a feldolgozott élelmiszerekkel szemben kialakult bizonytalanságot, és a helyére bizalmat építsen – önmagunkkal szemben is. Mert tudunk helyesen dönteni. Vajon hányan olvassuk el a bolti élelmiszerek címkéit? Értjük a tartósítószerek szerepét, hatását, a gyártók jelzéseit és céljait? Ők tudják, hogy ma mi a fontos nekünk? Csak néhány azok közül a kérdések közül amelyeket feltettünk magunknak. És szeretnénk neked is feltenni. A Hello Food program legfontosabb célja ezért az, hogy párbeszédet kezdeményezzen. Megmutatjuk, hogyan működik ma az élelmiszeripar, milyen eszközök, módszerek állnak a gyártók rendelkezésére. Elmeséljük kik és milyen elvek mentén dolgoznak azon, hogy a legnagyobb biztonsággal és körültekintéssel jusson el egy termék az asztalodra. Cserébe a te véleményedre is kíváncsiak vagyunk. Miket és mi alapján vásárolsz? Milyen kérdéseid, fenntartásaid vannak a feldolgozott élelmiszerekkel kapcsolatban? Milyen területeken lenne a legnagyobb szükséged a kérdőjelek kiegyenesítésére? Beszélgessünk. Áprilistól több platformon is találkozhatsz velünk. A Hello Food heti blogjában Szöllősi Réka, a FÉSZ ügyvezető igazgatója osztja meg az őt, és szakértő vendégeit leginkább foglalkoztató témákkal kapcsolatos gondolatait. Facebook oldalunkon rendszeresen inspirálódhatsz és megoszthatod saját gondolataidat is az élelmiszerekkel és azok feldolgozásával kapcsolatban. A FÉSZ weboldalán követheted legfontosabb szakmai híreinket és ha még nem tetted meg, május 24-ig még kitöltheted a fenti kérdésekre választ kereső kutatásunkat. És ez még csak a kezdet. Olvass, kérdezz, mondd el a véleményedet! Várunk!
Beszéljünk a feldolgozott élelmiszerről!