A Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból nyújtandó átmeneti támogatást részletei az Agrárminiszter 25/2020 rendeleteként jelentek meg június 22-én a Magyar Közlöny 2020. évi 148. számában. Ez a korábban bejelentett, 25 milliárd Ft-os
A Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Programból nyújtandó átmeneti támogatást részletei az Agrárminiszter 25/2020 rendeleteként jelentek meg június 22-én a Magyar Közlöny 2020. évi 148. számában. Ez a korábban bejelentett, 25 milliárd Ft-os
A Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége és tagvállalatai mindent megtesznek azért, hogy hazánkban az élelmiszerellátás a járvány okozta veszélyhelyzetben is folyamatos, biztonságos legyen és megfelelő áron álljon rendelkezésre. Az élelmiszeriparban és a
A Magyar Hűtő és Konzervipari Szövetség (MHKSZ) Sajtóközleménye 2018 nyarán az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az ECDC, a Magyarországról származó gyorsfagyasztott kukoricát hozták összefüggésbe az 5 EU tagállamot érintő
Budapest, 2019. április 24. – Irányt váltanak a magyarországi élelmiszergyártók. Átalakul és nevet vált – hogy célkitűzéseit jobban tükrözze – a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet, az
A cukor lényeges technológiai szerepei az élelmiszeriparban Amellett, hogy keserű ízhatás és utóíz nélkül édes ízt biztosít, a cukornak számos egyéb funkciója is van az élelmiszerek előállítása során. Élvezeti értéket
Tény, hogy az édes íz kedvelése és a keserűtől való ódzkodás már a születéskor is jelenlévő, ösztönös emberi tulajdonság. Ugyanakkor ezt a biológiailag vonzó, ősi ízt adó táplálékunk, a cukor,